Aktiviteter for barn

Barn er velkommen til å spille golf på banen dersom de har grønt kort eller spiller sammen med golfproen. De kan også trene på drivingrangen og putting greenen. På Pers Hotel i Gol ligger Tropicana badeland for barn. Her finnes store rutsjebaner og bølgemaskin, og det er vanskelig å få barna ut av vannet! Det finnes dessuten bar og solsenger for de voksne, og det er matservering i kafeen inne på Tropicana. Pers Hotel har også en bowlingbane.maxresdefault (10)

På Gol finnes det også motor- og fritidspark som er populært både hos voksne og barn. Aldersgrensen er 6 år og det kjøres med både to-hjulinger og fire-hjulinger på banen. Ellers finnes det hesteridning for barn både i Hemsedal og på Gol. Både Gol og Hemsedal har egne Bygdemuseum. I fjellet kan barna ellers tas med på det meste som de voksne gjør. Mange barn liker å gå i fjellet, spesielt hvis det er løfte om sjokolade og kakao når toppen er nådd. Om vinteren er det flere hundre kilometer med preparerte langrennsløyper som er fine for hele familien å bruke.

I skianleggene finnes det barnebakker. Det settes ut bamser og andre figurer i bakken for at barna skal lære seg å svinge på ski. I tillegg er det mange aktiviteter for barn gjennom dagen i barnebakken. Det er også mange skiinstruktører som kan lære barna å stå på ski. I hovedskianlegget i Hemsedal finnes også barnepass for de aller minste, slik at foreldrene får mulighet til å gå på ski sammen.

Om sommeren er det noen som velger å bade i Hemsila i sentrum av Hemsedal. Det er et område i elven med lite strøm og en fin grunne av sand. Rundt området har kommunen satt opp benker og bord og klatrestativer for barna. Femti meter fra dette lille parkområdet ligger bakeriet i Hemsedal der kalde barn som har badet i elven kan få boller og varm kakao.