Golfsportens utvikling i Norge

Golfsporten har sine røtter i Skottland og verdens eldste golfbane sies å være The Old Course i St. Andrews, en times kjøring nord for Edinburgh. De siste tjue årene har sporten også blitt veldig populær i Norge. Tidligere har golf av mange blitt sett på som en snobbesport for eliten. Nå har heldigvis dette synet endret seg. Sporten har begynt å få fotfeste i alle samfunnslag og det kommer sGolf_ball_3tadig nye golfbaner i Norge.

Verdens nordligste golfbane ligger faktisk i Norge. Hammerfest og Kvalsund Golfbane har 9 hull og ligger på 70 grader 60 minutter nord. Norge har også verdens nordligste 18 hulls bane som er Tromsø Golfpark på 69 grader 40 minutter nord.

Golf er et sosialt og rettferdig spill. Som nybegynner kan du i teorien slå Tiger Woods i spill takket være handicap-systemet. Når du tar golfkurs og får et grønt kort begynner du med et handicap på 36. Tiger Woods og andre proffspillere har som oftest 0 i handicap. Det vil si at en med grønt kort har 36 flere slag på en runde golf enn det proffene har. Hvis summen av slagene du har tilgjengelig på å fullføre 18 hull er 74 slag, så må Tiger Woods fullføre på 74 slag eller mindre. Med grønt kort har du 100 slag på samme bane.

Antall slag tilgjengelig på en golfbane fastsettes i en slopetabell. Dette er basert på avstanden og vanskelighetsgraden mellom tee og hull. Et hull omtales gjerne som et par fire hull. Det vil si at du har fire slag totalt fra der du slår ut ballen til den skal være i hullet. Avhengig av hvordan de ulike hullene ligger i forhold til hverandre og ikke minst hvor godt du spiller utgjør en 18 hulls runde på golfbanen mange kilometer med gåing. Hvis du i tillegg bærer golfbagen din i stedet for å bruke tralle er det mye god trim i golf.