Hemsedal Golf Alpin ligger i naturskjønne omgivelser langs Riksvei 52, mellom Gol og Hemsedal med 17 km å kjøre til Hemsedal og 15 km til Gol. Golfbanen er åpen for spillere på alle nivåer, men regnes for å være ganske utfordrende med smale fairways og mye omkringliggende skog.

Golfbanen er den eneste 18 hulls golfbanen i Hallingdal og er åpen for spill fra omtrent midten av mai til midten av oktober, avhengig av snøforholdene. Banen har egen driving range og putting green. 100 meter fra drivingrangen ligger Golfstua. Golfstua er den gamle Torvstua på Gol som er flyttet fra Gol sentrum til golfbanen og benyttes nå som cafe og klubbhus for Hallingdal golfklubb. I kafeen serveres kaffe, vafler, brus og pølser, men det er også mulig å bestille mer avansert catering på forhånd.

I tillegg ligger det en godt utstyrt proshop i Golfstua. Her betales greenfee og både elektrisk og manuell golftralle kan leies før spill. Selve banen er krevende med sine mange bunkers og vannhindere, og mange av fairwayene er omringet av høye furutrær. Alle hullene byr på fantastiske utsikter til fjell og omkringliggende natur. Dette er ikke bare en runde golf, det er en naturopplevelse! For de som ønsker det, tilbys instruksjon fra golfpro og det er mulig å ta grønt kort på banen. Gjestespillere er velkommen gjennom hele golfsesongen.

Hallingdal Golfklubb har Hemsedal Golf Alpin som sin hjemmebane. I likhet med mange andre golfklubber arrangerer de golfkurs som går over 3 dager. Etter et slikt kurs vil deltakeren kunne få grønt kort. Slike tilbud er perfekt for de som vurderer å ta opp golf som en ny fritidsaktivitet eller for golfspillere som ønsker å introdusere sine barn eller venner til golfsporten.