Høst, vinter og vår

Golfsesongen varer til det kommer frost på greenene, eller snødekke på golfbanen. Etter frosten kommer stenges banen for spill for å beskytte gresset. Det ideelle for en høyfjellsbane som Hemsedal Golf Alpin er at snøen kommer før hard og langvarig frost. Snøen legger da et beskyttende lag over greenene og gresset kommer fint tilbake etter snøsmeltingen på våren.

Greenene består av tett og veldig kortklippet gress som er ømtålig for frostskade, mens fairwayene gjerne har en tøffere gresstype som bedre tåler forholdene i høyfjellet. Når golfbanen stenger i oktober er jaktsesongen i Hemsedal åpnet og det er mulig å kjøpe jaktkvoter på hjort. Det er mye hjort i omqRymq5H29lZWhR4uDnwl8iZb15u1rådet og kjører du mye på riksvei 52 mellom Gol og Hemsedal, vil du helt sikkert se hjort på veien før eller siden. Det finnes også mye elg på denne veistrekningen og selv om veien stort sett er bein og fin med en fartsgrense på 80 kilometer i timen, er det lurt å være årvåken og gjerne senke farten. Dette er spesielt viktig i skumringen da mange dyr krysser veien.

Når vinteren kommer til Hemsedal og Gol, åpner skianleggene. Hovedanlegget i Hemsedal har som mål å åpne rundt 15. november, men kommer det natursnø tidligere åpner også anlegget tidligere. I Hemsedal holdes skianlegget åpent frem til første helgen i mai, noe som gir en nesten seks måneder lang skisesong. Både Hemsedal og Gol er mest kjent som skibygder, selv om det er mange andre aktiviteter som trekker turister til bygdene. Mange av turene som gjøres med fjellsko om sommeren kan gjøres på randone-ski om vinteren. Snowboard er også populært, spesielt i skianlegget i Hemsedal, der de har spesialisert seg på å bygge snowboard-park om vinteren. I parken bygges flere store hopp og de bygger også pipe og setter opp rails for både ski og snowboard. Det er også mange fine preparerte langrennsløyper i området.