Matopplevelser og uteliv

Både i Hemsedal og på Gol finnes det mange gode restauranter og fantastiske matopplevelser. Mange av restaurantene har fokus på å servere kortreist lokal mat som er hem_kjokkenkroken__3517878bi sesong. Det finnes til og med Hemsedal sushi laget med lokal ørret fra elven Hemsila. Sushi er ikke det første man forventer å finne i en fjellbygd som ligger 750 moh. og nesten 300 km fra havet, men det viser hvilken variasjon finnes på menyen i området. På Gol finnes det både kinesisk restaurant og kebab, så det er noe for enhver smak.

I Hemsedal finnes også mange ulike typer lokal produsert mat tilgjengelig for salg i butikkene, blant annet lokal produsert ost fra Himmelspannet Ysteri og flatbrød fra Flatbrødbakeriet. Du finner også lokal kjøtt fra sau og hjort i kjølediskene fra produsenten Tamt og Vilt. Hemsedal regnes som et av de heteste fjellbygdene for nattliv og det finnes mange ulike barer og utesteder som har bidratt til å gi Hemsedal sitt rykte som partybygd. Men til tross for et stort utvalg av utesteder i Hemsedal er det ingen hemmelighet at lokale hemsedøler gjerne reiser til Gol når de skal ha en kveld på byen. Da er det gjerne Pers Hotel som er målet for kvelden.

Noen av utestedene og barene i Hemsedal stenger også om sommeren. Dette er gjerne de typiske afterski-barene og nattklubbene som ligger rundt selve skianlegget. Hemsekafeen som ligger i Hemsedal sentrum er åpen hele året og er populært både blant de lokale innbyggerne og besøkende. Hemsekafeen fungerer som en vanlig kafe med matservering, kaffe og kaker på dagtid, men når kvelden kommer brukes kafeen som en bar. Kafeen ligger rett ved veien og har stor terrasse på begge sider. Om sommeren er det fint å sitte ute på baksiden og nyte en kaffe eller en kald pils med utsikt ned til Hemsila.