Naturopplevelser i fjellet

Hemsedal Golf Alpin har vært omtalt flere ganger i golftidskrifter og har fått mange gode kritikker. I den vakre naturen rundt golfbanen kan det være vanskelig å holde fokus på spillet sitt, men på denne banen er det ekstremt viktig, hvis ikke du har med deg en golfbag full av ekstra golfballer!-d=500&p=5704&t=4&

Hele området rundt Hemsedal og Gol har vakker natur og for gjester til området som vil gjøre andre ting enn å spille golf er det nesten ubegrensede muligheter for fine fjellturer. Hovedheisen i skianlegget i Hemsedal går også om sommeren og mange velger å ta heisen opp for å kunne komme seg lengre innover i fjellet. Andre velger å ta en pause i fjellstuen ved toppen av heisen og bare gå ned igjen. De som er glad i downhill mountainbiking tar ofte sykkelen sin med seg opp i heisen og sykler ned skibakken. Det er også mulig å leie sykler rett ved skiheisen for dem som ikke har med egen sykkel. Det er mulig å kjøpe fiskekort og fiske i elven nesten hele veien mellom Hemsedal og Gol.

Det finnes også flere fjellvann med gode fiskemuligheter og noen av ørretene som fiskes er over 3 kilo tunge! Fluefiske er svært populært både i fjellvann og i elven og det kommer besøkende fra hele Europa for å prøve fiskelykken sin. I Hallingselva fra Gol er det også mulig å både padle og rafte i elven. Vannet er kaldt hele året, så en god våt eller tørrdrakt anbefales. For dem som bare ønsker å ta sekken på ryggen og oppdage fjellene på egen hånd finnes det gode stier som går hele veien opp til flere av fjelltoppene. De som når toppen belønnes med ubeskrivelige utsikter. En svært populær tur i Hemsedal er å bestige Harahorn på 1581 moh. Denne turen kan starte fra Vavatn som ligger på 1124 moh og er overkommelig også for barn.