Shopping, byliv og offentlige tjenester

Både Hemsedal og Gol har et variert shopping-tilbud. Ved siden av mange sportsbutikker, finnes det også møbel- og interiørbutikker og motebutikker for både menn og kvinner. Hemsedal har en egen møbelprodusent og disse møblene er tilgjengelig for salg i Hemsedal. Det er nok likevel sportsbutikkene som er oftest besøkt, spesielt i Hemsedal. Det er fire sportsbutikker i Hemsedal. Den ene er en snowboard butikk som spesialiserer seg på alt som behøves for snowboardere. I denne butikken får du fasongformet snowboBeaver_Creek_Colorado_8ard skoene dine ved varmebehandling. Prosessen tar rundt en halv time. Det er varmt og ubehagelig, men etterpå sitter skoene som støpt på foten. De andre sportsbutikkene tilbyr det meste innen sportsutstyr og har veldig god kompetanse i alle årets sesonger. Om vinteren selges i hovedsak ski, skiutstyr og skiklær og den ene av butikkene spesialiserer seg på skredutstyr.

Om sommeren og høsten byttes vareutvalget til mer sommerrelevante produkter. Da står det mye fiskestenger, vadere, fluer og myggspray på hyllene. I tillegg finnes stort utvalg av fjellklær og gode fjellsko. På høsten kommer jaktutstyret på plass.

I Hemsedal finnes det bare en frisørsalong, mens på Gol finnes det mange. Både på Gol og i Hemsedal finnes det godt bemannede legevakter, så hvis uhellet er ute er det god hjelp å få til alle døgnets tider. Det finnes også fysioterapeut og kiropraktor tilgjengelig og på spaavdelingen på Pers Hotel på Gol kan man få massasje og nyte sauna og boblebad. Både Gol og Hemsedal har flotte kirker som holder normal gudstjeneste hver søndag.

Det er bare 2000 fastboende i Hemsedal, men i påsken er det over 30.000 mennesker i bygden og mange av disse ønsker å delta på påskegudstjeneste. Derfor setter kirken i Hemsedal opp flere ekstra gudstjenester på helligdagene slik at også turister og besøkende til bygda får plass i kirken.