Transport og adkomst

Fra Oslo tar det omtrent 3,5 timer å kjøre til Hemsedal Golf Alpin med bil. Vestfra tar det noe lengre. Fra Bergen kjører man over Voss, gjennom verdens lengste veitunnel, Lærdalstunnelen, og videre over Hemsedalsfjellet. Turen tar normalt 4,5 timer, men siden det er en fjellovergang involvertimg_1226sm over Hemsedalsfjellet må man alltid ta litt høyde for forsinkelser for brøyting eller kolonnekjøring vinterstid.

Hemsedalsfjellet har forøvrig god tradisjon for å være åpen når Hardangervidda er stengt. På kjørestrekningen til Hemsedal og Gol, både vestfra og østfra, er det satt opp mange fotobokser og fartsgrensen varierer stadig. Det er viktig å følge godt med på skiltene for å unngå å få fartsbot. I tillegg er utstyr som måler gjennomsnittsfarten satt opp både mellom Oslo og Gol og i Lærdalstunnelen mellom Bergen og Hemsedal. Politiet har også hyppige kontroller på begge strekningene, spesielt på fredager og søndager. Det er også vanlig med fartskontroller i forbindelse med påskeutfarten og skolenes vinterferie.

Når det gjelder offentlig transport kan man ta toget til Gol stasjon både fra Bergen og fra Oslo. Reisen videre til Hemsedal Golf Alpin kan gjøres enten med lokale busser som går til Hemsedal, eller med taxi. Det er også mulig å leie bil på Gol, like i nærheten av togstasjonen. Siden det ikke er mange daglige bussavganger mellom Gol og Hemsedal, er det nok en fordel å disponere bil for å komme seg rundt i området.

For besøkende som flyr inn til Gardermoen Flyplass, er det mulig å ta flybuss direkte fra flyplassen til Hemsedal. Denne bussruten er normalt bare i drift om vinteren. Om sommeren går det buss fra Oslo Bussterminal til Gol et par ganger om dagen. Offentlig transport er altså ikke veldig lagt til rette for å komme seg til Hemsedal, men kan fungere greit med litt planlegging på forhånd.